Digital Cube Conf

Analitika, PPC és SEO konferencia
Budapest, La Vida DUNA Rendezvényház

2023-ban ötödik alkalommal rendezzük meg Magyarország legnagyobb dedikált Analitika, PPC és SEO konferenciáját!

Időpont: 2023. október 26-27. (csütörtök-péntek)

Digital Cube Conference

A Digital Cube Conf egy 2 napos konferencia, amely az analitika, PPC és keresőoptimalizálás témák hármasát dolgozza fel.

A konferencia szervezői:
Bay Áron, Geiger Tamás és Papp Gábor.

Előadások

A konferencia első napján a legjobb hazai szakemberek adnak elő nettó 40-40 percben, a legizgalmasabb témákban. Az előadók szigorú kiválasztáson, alapos szakmai és előadói felkészítésen esnek át. Cserébe sok konferenciával ellentétben tiszteletdíjat is kapnak az előadásukért.

Workshopok

A konferencia második napján külön workshopokat tartunk analitika, PPC és SEO témákban.

 

No Sales & No BS

A konferencián nem lesznek kiállítók. Az előadásokon pedig nem lesz promo és sales.

A célunk, hogy olyan konferenciát csináljunk, ahol a szakmai tartalom az elsődleges.

Adni szeretnénk. Nem eladni.

Szervezők

Bay Áron

Bay Áron

Head of PPC&Data @ Exact Match

2008 óta foglalkozik PPC kampányok kezelésével és több mint 3 milliárd forintnyi költést menedzselt a Google Ads és Facebook hirdetési rendszerekben. Emellett 13 éve foglalkozik digitális analitikával. Az Exact Match PPC ügynökség társalapítója. A PPC Pro szakmai csoport alapítójaként és meetup házigazdájaként szívügye az oktatás és az utánpótlás képzés.

Geiger Tamás

COO @ JabJab Online Marketing

A JabJab Online Marketing csapatának vezetője. 10 éve foglalkozik PPC-vel, ennél is több éve analitikával. Az elsők között vetette bele magát a tag manager rendszerek mély bugyraiba. Mérnök informatikusként végezett szoftvertechnológia szakon, a mai napig igyekszik kombinálni programozói tudását és a vállalkozóként szerzett üzleti és marketing tapasztalatát. A PPC Pro csoport társ-adminjaként szívügye az oktatás és utánpótlás nevelés.

Papp Gábor

Head of SEO @ The Pitch

A The Pitch SEO ügynökség alapítója. Magyarország vezető online marketing és keresőoptimalizálás blogjának szerzője. Szakterülete a keresőoptimalizálás és az üzleti modellek. A Ship Store online hajós bolt és a Lazy Jack hajós iskola társalapítója.

PROGRAM

Helyszín: La Vida DUNA Rendezvényház (1138 Budapest, Dunavirág u. 2.) // térkép

2023. október 26-27. (csütörtök-péntek)

Keynote

9:00-9:10

Előadók: Bay Áron, Geiger Tamás és Papp Gábor

 

matykó noémi

Matykó Noémi

CEO @ Chiro Marketing

9:15-9:55

Marketingpszichológiai trükkök a PPC-ben

Hogyan hathatsz egyszerű, logikus eszközökkel a felhasználók agyára PPC kampánykezelés közben? Képek, szavak, színek, számok: gyakorlati, egyszerűen megvalósítható tippek neuromarketing kutatások alapján.

Seregi-Balogh Inez

Seregi-Balogh Inez

Client Solutions Manager @ Aleph
Papp László

Papp László

Client Solutions Manager @ Aleph

9:55-10:35

AI on Meta platforms

Bemutatjuk, milyen AI eszközöket érhetnek el a hirdetők a Meta platformjain, és hogy ezek hatékony használatával hogyan lehet felépíteni az optimális fiókstruktúrát – kifejezetten az e-commerce ügyfelekre fókuszálva.

Kávészünet

10:35-10:50

 

Várkondi László

Várkondi László

CEO @ TopTarget

10:50-11:30

Universal Analytics adatmentés ingyenes eszközökkel

Az Universal Analytics adatgyűjtése július 1-én leállt és már csak pár hónap lesz hátra, hogy kimenthessük az értékes adatokat, statisztikákat. Olyan módszereket szeretnék bemutatni amivel ez könnyen kivitelezhető, valamint ingyenesen tárolható és megtekinthető.

Szabó Csaba

Szabó Csaba

International SEO Consultant

11:30-12:10

Mindig ugyanaz a praktika, vagy kell a SEO taktika?

Sokan ‘one size fits all’ módon próbálnak meg SEO-zni egy weboldalt, függetlenül attól, hogy az milyen iparágban működik, és milyen jellegű weboldalról beszélünk. Tévedés. A weboldal, és főleg az iparág sajátosságai ugyanis teljesen más taktikákat követelnek meg, hiszen a célcsoportnak is különböző igényei & céljai vannak. Ezáltal egyes SEO elemek sokkal nagyobb fontosságot kapnak, mint mások. Az eredményes SEO munkához így tudnunk kell, hogy az adott projektben mikre helyezzük a fókuszt. Az előadásban 4 iparági példán keresztül mutatom be, hogy hogyan végezhetünk hatékony keresőoptimalizálási munkát az adott piac sajátosságait figyelembe véve. A SEO eszközeivel és azokon túl.

Ebédszünet

12:10-13:10

 

Sólyom Balázs

Sólyom Balázs

Chief Data Officer @ Trendency

13:10-13:50

A szöveg és számok együttes ereje az online média szemüvegén keresztül

A digitális média egy jóval egyszerűbb világnak tűnik mérési szempontból mint mondjuk az e-kereskedelem. Pusztán analitika szempontból ez igaz is, hiszen nincs több user journey, nincs sok funkció stb. Viszont az AI megoldások használatával – például egyedi tematizálás, címkézés, tartalmak átfedettségének vizsgálata -, teljesen új szintre tudja emelni, azt hogy mit és hogyan is csinál egy-egy szerkesztőség. Ezen megoldások segítségével nem csak saját házunk táján tudjuk javítani a működésünket, de a versenytársak lépéseit illetve egy-egy hírhelyzet feldolgozását is pontosabban megismerhetjük. Az előadás során mutatnék konkrét esettanulmányokat arra, hogy miben segítheti a tudásunk bővítését egy-egy ilyen anyag – legyen szó akár egy vagy több hírhelyzet elemzésére ( pl Suhajda Szilárd esete, vagy II. Erzsébet halála) milyen versenytárs figyelést lehet csinálni publikus adatokból, vagy hogy milyen kiterjesztett megoldásokat lehet az analitika mellé társítani annak érdekében, hogy a teljesítményt maximalizáljuk.

Verdes Tamás

Verdes Tamás

Owner @ Zetra

13:50-14:30

Rendetlen weboldalak rendberakásának workflow-ja

Egy weboldal szerkezete és átláthatósága kritikus a keresőoptimalizálás eredményessége szempontjából. Főként a régi, egyedi fejlesztésű és befutott márkák honlapjai veszélyeztetettek, hiszen ezeknél a honlapoknál külön figyelni kellene a struktúra tisztán tartására, és ez gyakran elmarad. Egy rendezetlen weboldal esetén a SEO elsődleges lépése az átlátható struktúra kialakítása, a kannibalizáció kiszűrése úgy, hogy megőrizzük az elért eredményeket, majd előkészítsük a talajt a további növekedéshez. Az előadás a rendrakás menetrendjét és kihívásait mutatja be, és esettanulmányokkal szemlélteti az elérhető eredményeket.

Méhész Levente

Méhész Levente

Head of Data @ JabJab Online Marketing

14:30-15:10

BigQuery, a szörny, amitől nem kell félni

Aki már picit is hallott a BigQuery-ről, vagy egyből megszerette, mert ismeri az SQL-t, vagy elborzadt és félretette, mert ez kóder cucc. Az előadásban megmutatjuk, hogy apró lépésekkel, megfelelő segéd eszközökkel nagyon is jól használhatóak a BigQuery-be exportálható nyers GA4 adatok.

Kávészünet

15:10-15:25

 

Laczkó Balázs

Laczkó Balázs

Owner @ Netmarketing

15:25-16:05

Expanzió – hogyan használd jól a PPC-t a külföldi piacokon

Külföldön a sikeres PPC kampányok futtatásához ki kell lépnünk a már megszokott környezetünkből, komfortzónánkból. Létfontosságú mindenre kiterjedő piackutatást végezni, mivel nagyon sokszor csúsznak el a külföldi piacra lépés mellett döntő vállalkozások apró, elsőre marginálisnak tűnő dolgokon. Ha kíváncsi vagy mire érdemes egy ismeretlen, külföldi piacra lépés esetén figyelni, illetve arra, hogy milyen PPC beállítások mellett érdemes elkezdeni és folytatni az expanziót, akkor tarts velem!

 

Papp Gábor

Papp Gábor

Szeó szakértő

16:05-16:45

A SEO halott

prompt: előadást tartok ezzel a címmel: „A SEO halott”. írj ehhez a témához egy 1000 karakteres szöveget

ChatGPT: Az „A SEO Halott” című előadás provokatív megközelítése nem véletlen. Az utóbbi években a mesterséges intelligencia (AI) és az algoritmusok fejlődése óriási változásokat hozott a keresőoptimalizálás (SEO) területén. A régi trükkök, mint a kulcsszó-stuffing vagy a link építés, már nem annyira hatékonyak, és egyes esetekben akár büntetést is vonhatnak maguk után. Az AI és az algoritmusok egyre okosabbak, és már nem csak a szöveg, hanem a tartalom minőségét, az oldal sebességét, a felhasználói élményt és még sok más tényezőt is figyelembe vesznek. De vajon ez azt jelenti-e, hogy a SEO halott? Nem, de kétségtelenül átalakult. A modern SEO nem csupán egy technikai folyamat; sokkal inkább egy összetett stratégia, amely integrálja a tartalom marketinget, a technikai SEO-t, a felhasználói élményt és még sok mást. A SEO szakembereknek már nem csak a kulcsszavak és a link profilok megértése a feladata, hanem az is, hogy mélyebb összefüggéseket lássanak, és adaptálódjanak az AI által vezérelt változásokhoz. Az előadás ezt a paradigmaváltást kívánja bemutatni, és irányt mutatni a jövő SEO szakemberei számára.

Az előadás leírása 100%-ban ChatGPT használatával készült. Maga az előadás viszont nem azzal fog.

Zárás

16:45-17:00

Zárszó & egyéni kérdések, amiket soha nem mer senki feltenni, csak a konf végén privátban!

2023. október 27. (péntek) – Workshop Nap

Helyszín: La Vida DUNA Rendezvényház

9:00-15:00

Geiger Tamás // Server side GTM

A képzés előfeltétele, hogy érts a webes GTM-hez.

– Mit takar a server-side fogalom?
– Webes GTM helyett vagy mellett?
– HTTP protokoll és az sGTM kapcsán fontos fogalmak
– Mi az, ami a web-es GTM-ben nincs, de sGTM-ben van?
– Hogyan alakítsuk át web only adatgyűjtésünket sGTM-el?
– Web-en gyűjtött adatok kiegészítése saját adatbázisból (például valós profit mérése)

Szint: közép / magas

9:00-15:00

Papp Gábor // Ecommerce SEO és AI SEO

Az ecommerce SEO workshop elsősorban azok számára szól, akik már jelenleg is aktív webshop tulajdonosok és szeretnének a következő szintre lépni SEO téren. Illetve azok számára is ajánljuk, akik SEO téren dolgoznak és több ecommerce ügyfelük van. A képzés egyaránt ajánlott gyakorlati szakembereknek és cégtulajdonosoknak is, mert a taktikai szint mellett számos téren érintjük a stratégiai kérdéseket is.

Az ecommerce tematika kiegészül AI alapú szövegírással és AI segítsgével végezhető + automatizálható SEO feladatokkal. A képzésen való részvételnek nem feltétele a ChatGPT aktív használata, de előnyt jelent.

A képzés során az ingyenes és fizetős ChatGPT funkciókat is fogjuk demozni. A képzésen való részvételnek nem feltétele, hogy OPEN AI előfizetéssel rendelkezz.

Tematika:
– ecommerce best practicek
– gyakori hibák listája és tanácsok hogyan kerüld el őket
– gyakorlati elemzések és példák
– AI best practicek
– hasznos és működő promptok ecommerce vállakozásokhoz
– igény szerint nagyon advanced Google Apps Scriptek írása és használata

Szint: közép / magas

9:00-15:00

Bay Áron // Google Ads középhaladó-haladó képzés

Ha már tisztában vagy a Google Ads alapjaival, viszont úgy érzed, hogy még számos területen szeretnéd mélyíteni a tudásod, akkor ez a workshop neked szól.

A workshop témái:

– Hogyan írjuk felül a régi, berögződött módszertanokat a hatékony kampányok érdekében?
– Milyen folyamatok zajlanak és milyen változásokra érdemes felkészülni a Google Ads kampányok előkészítésében és menedzsmentjében?
– PMax kampányok tanulságai & esettanulmányok
– AI eszközök (Bard, ChatGPT) gyakorlati alkalmazása a kampánytervezésben, optimalizálásban és az adatok elemzésében
– AMA (Ask Me Anything) haladó Google Ads kérdésekben

Szint: közép / magas


    Helyszín

    Jegyárak &  Regisztráció

    A jegyeket 3 ütemben értékesítjük.

    A jegyek értékesítése a thepitch.hu weboldalon keresztül történik.