Oldal kiválasztása

Digital Cube Conf

2019. május 23-24., Budapest

Megálmodtuk Magyarország legnagyobb dedikált Analitika, PPC és SEO konferenciáját.

2019-ben pedig meg is valósítjuk!

Digital Cube Conference

A Digital Cube Conf egy 2 napos konferencia, amely az analitika, PPC és keresőoptimalizálás témák hármasát dolgozza fel.

A konferencia megálmodói és szervezői:
Bay Áron, Geiger Tamás és Papp Gábor.

Előadások

A konferencia első napján a legjobb hazai szakemberek adnak elő nettó 40-40 percben, a legizgalmasabb témákban. Az előadók szigorú kiválasztáson és TED szintű előadói felkészítésen esnek át. Cserébe sok konferenciával ellentétben tiszteletdíjat is kapnak az előadásukért.

Workshopok

A konferencia második napján külön workshopokat tartunk analitika, SEO és PPC témában.

1) Bay Áron: haladó Google Analytics workshop

2) Geiger Tamás: Google Tag Manager workshop

3) Buru Ferenc: haladó Google Ads workshop

4) Papp Gábor: haladó SEO workshop

No Sales & No BS

A konferencián nem lesznek kiállítók. Az előadásokon pedig nem lesz promo és sales.

A célunk, hogy olyan konferenciát csináljunk, ahol a szakmai tartalom az elsődleges.

Adni szeretnénk. Nem eladni.

Szervezők

Bay Áron

Head of Data&Technology @ Reprise Digital

10 éve foglalkozik PPC kampányok kezelésével és több mint 1,5 milliárd forintnyi költést menedzselt a Google Ads és Facebook hirdetési rendszerekben. Emellett 9 éve fogalkozik digitális analitikával, kedvenc témái a mobil app és chatbot analitika, az A/B tesztelés és konverzióoptimalizálás illetve az utóbbi időben egyre jobban foglalkoztatja a videó analitika is. A PPC Pro szakmai csoport alapítójaként és a PPC & Analytics Meetup házigazdájaként szívügye az oktatás és az utánpótlás képzés.

Geiger Tamás

Head of Analytics @ JabJab Online Marketing

A JabJab Online Marketing analitikai csapatának vezetője, részben még mindig PPC kampány kezelő is. 10 éve foglalkozik PPC-vel, ennél is több éve analitikával. Az elsők között vetette bele magát a tag manager rendszerek mély bugyraiba. Mérnök informatikusként végezett szoftvertechnológia szakon, a mai napig igyekszik kombinálni programozói tudását és a vállalkozóként szerzett üzleti és marketing tapasztalatát. A PPC Pro csoport társ-adminjaként szívügye az oktatás és utánpótlás nevelés.

Papp Gábor

Head of SEO @ The Pitch

A The Pitch SEO ügynökség alapítója. Magyarország vezető online marketing és keresőoptimalizálás blogjának szerzője. Szakterülete a keresőoptimalizálás, a Growth Hacking és az üzleti modellek. Ügyfelei között van több nagy hazai és nemzetközi cég, de dolgozik együtt New York Times Bestseller íróval is.

AGENDA

Helyszín: La Vida DUNA Rendezvényház (1138 Budapest, Dunavirág u. 2.) // térkép

2019. május 23. (csütörtök)

Keynote

9:00-9:15

 

dr. Teker Orsolya

Adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász @ Liftup

9:15-10:00

Adatvédelmi kihívások PPC-menedzsment során

Sok PPC-menedzser csak cookie bannerben és remarketing listában gondolkodik, ha adatvédelemről beszél. Pedig érdemes átgondolni, hogy kell-e DPO és ha igen, akkor kinek? Kinek kell nyereményjátéknál az adatvédelmi tájékoztatóról gondoskodni? És mi legyen benne? Vagy épp hol helyezkedik el a marketing ügynökség az adatkezelői-adatfeldolgozói láncban a különböző megbízásai tükrében?

Szabó László

Co-founder, Head of Growth @ Growww Digital

10:00-10:45

Hogy néz ki egy jól beállított Google és Facebook Ads fiók

Az utóbbi évben több mint 800 Google Ads fiók auditot végeztünk a ROIminer eszközünk segítségével. Ezekből rengeteget tanultunk a fiókok állapotáról. Mire érdemes fókuszálni egy audit során? Hogy néz ki egy átlagos hazai fiók nemzetközi összehasonlításban? Mi a különbség a szakmailag jól és rosszul beállított Google Ads fiókok között? Mit csinálnak jól a profik? Az eladásból minden kérdésre választ kaphatsz majd.

Szoboszlai Adrienn

SEM Consultant @ HD Marketing

10:45-11:30

Közönség stratégiák

A klasszikus célcsportképzési stratégiákat sokan ismerik. Azonban mégse használjuk ki ezeket teljesen. Hogyan érdemes szegmentálni a gyakorlatban? Milyen közönséget állítsunk be? Hogyan működnek a negatív közönségek? Mi az a custom affinity audience? Hogy szegmentáljunk similar audience segítségével? Hogy kell beállítani jól egy remarketing kampányt? Milyen az ideális reach? Egyesével sokan ismerik a tippeket és trükköket. Viszont kevesen használják ezeket egyben jól és konzekvesen.

Sólyom Balázs

Online Igazgató @ UPC

11:30-12:15

Adatvezérelt online ökoszisztéma

Sok esetben érezhettük már a bőrünkön, hogy szubjektív vélemények mentén születnek döntések – legyen szó akár a médiáról, új funkció fejlesztéséről, meglévők finomhangolásáról. De vajon mit eredményezhet, ha a gépezetünk adat alapokon nyugszik, sőt vannak benne már adatvezérelt szekciók is? Az Egyedi dinamikus hirdetési ökoszisztémától, a minden ponton javuló értékesítési tölcséren át, máshol is nyomot hagyhatunk a szervezetben… Igyekszem megmutatni Nektek, hogy ezzel a szemlélettel milyen utat jártunk be, és eddig milyen eredményeket értünk el egy nagyvállalatban.

Ebédszünet

12:15-13:15

 

Erőss Csaba

Head of Digital @ Café Communications

13:15-14:00

Az attribúció az új tinédzser szex

Az attribúció az új tinédzser szex (a programmatic után), de senki sem tudja pontosan mi az és hogy kéne használni. Mindannyian ismerjük a példákat, melyek az attribúciót kézzelfoghatóvá teszik (gólok és passzok, koktélozás és másnaposság, tinder és a házasság), ugyanakkor amikor saját kampányunknál látjuk az eredményeket, akkor nem olyan egyértelmű, hogy miként kellene cselekednünk. Mit kell tenni, ha nem elérhető a data-driven modell? Melyik sztenderd modellt érdemes választani? Hogy kell értelmezni a különböző modelleket? Melyiknek mi az előnye és hátránya? Hogy lehet összehasonlítani a hazai piacon széles körben elérhető szolgáltatásokat? Mit tud a Google Ads, a Google Analytics (360) vagy épp a Facebook Attribution ezen a téren?

Klausz Melinda

Közösségi média specialista @ kozossegi-media.com

14:00-14:45

Így mérj, hogy többet érj!

A mutatószámok jönnek-mennek, de vajon tudjuk pontosan, hogy melyik mit jelent? Ki tudjuk használni a bennük rejlő erőt és potenciált vagy csak hajtuk a vanity metriceket? Azt mondják, hogy az organikus elérésnek leáldozott. Szerintem meg egyáltalán nem. Sőt! Ha jobb az organikus elérésed, a hirdetéseid is olcsóbbá válnak! Hogyan? Erről szól majd az előadás, ami külön kitér majd az Audience Insight, a Facebook Analytics és csalóka videóstatisztikákra is.

Sallai Dani

CMO @ Brokerchooser

14:45-15:30

Featured snippet optimalizálás

Mi az a featured snippet? Mire jók egyáltalán? Hogyan lehet feltárni a benne rejlő lehetőségeket? Hogyan számolj várható impactet? Hogyan hozz létre skálázhatóan featured snippeteket? Milyen eszközöket használj hozzá? A Brookerchoosernél több hónapot töltöttünk az angol nyelvű snippetek optimalizálásvál és megsokszoroztuk ezek számát. Ennek a folyamatát, lépéseit és hatásait mutatja be majd az előadás.

Kávészünet

15:30-15:45

 

Nagy Gábor

Head of SEO @ hellogabor.com

15:45-16:30

Miért esett a weboldalam forgalma?

Sok marketinges rémálma, hogy a weboldalának organikus forgalma hirtelen zuhanórepülésbe kezd. De nem tudja, miért. Hogy lehet megtalálni a lehetséges okokat? Mérési hiba történt vagy tényleges csökkenés? Versenytárs jött előre vagy mi estünk vissza? Algoritmus frissítés történhetett vagy épp technikai hibáról van szó? A megoldás kulcsa nem a tippelgetésben van, hanem egy lépésről lépésre követhető és ismételhető módszertanban. Ezzel ugyanis könnyen kideríthető, hogy mi áll a forgalomesés hátterében. Az általam bemutatott módszer mind magyar, mind nemzetközi oldalak esetében használható majd.

Papp Gábor

Head of SEO @ The Pitch

16:30-17:15

“SEO reverse engineering”, avagy hogyan fejtsd vissza bármilyen cég SEO eredményeit?!

Hogyan lehet visszafejteni bármilyen versenytárs SEO stratégiáját? Honnan szerzi a forgalmát a többi cég? Milyen témákra és kifejezésekre jöttek előre a többiek? Az egész iparág együtt mozog vagy csak 1-2 szereplő tör előre az organikus forgalomban? Az általam felépített elemzési keretrendszer egyszerre fókuszál az iparág- és versenytárselemzésre, a kulcsszókutatásra, az oldalarchitektúrára és a linképítésre is. A módszer bemutatása mellett olyan technikai megoldásokat is felvillant az előadás, mint a form based Custom Extraction XPath segítségével, a crawl automation vagy épp a Command Line crawling.

Zárás

17:15-17:30

 

2019. május 24. (péntek) – Workshop Nap

Helyszín: La Vida DUNA Rendezvényház (1138 Budapest, Dunavirág u. 2.) // térkép

9:00-12:00

Bay Áron (Reprise)  // Haladó Google Analytics workshop (3 óra)

– Fiókaudit 20 percben (hogy pontos adatokkal dolgozzunk!)

– Struktúra és elnevezések = profi riportok

– Kampányoptimalizálás az analitika alapján

– Új funkciók; pro tippek

– Attribúció 2020

12:00-15:00

Geiger Tamás (JabJab) // Google Tag Manager workshop (3 óra)

Tematika:

Ismertebb cookie consent tool-ok hangolása GTM-el

– Hotjar session recording részletgazdagabb beállítása webshopban (de a módszertan használható más típusú oldalaknál is)

– Enhanced Ecommerce: az elkészült weboldal kódok felhasználása Facebook pixel, Criteo és más hirdetési rendszerek dinamikus méréseihez

Ez a workshop a “Firebase reporting” workshop helyett kerül megrendezésre, mert arra nem jött össze elég jelentkező. Ha korábban másik workshopra jelentkeztél, de mégis ide jönnél, akkor a workshop jegyed átváltható erre a GTM workshopra. Ennek a részleteivel kapcsolatban írj a hello@thepitch.hu email címre.

9:00-15:00

Buru Ferenc (Wavemaker) // Haladó Google Ads workshop (5 óra)

– Automated rules, mire jók, és mi az, amire már nem

– SKAGs, ősrégi technika, de mind a mai napig jól működik

– experiments, teszteljünk ad copy-kat, bidding stratégiákat, LP-ket, bármit

– shopping/feeding, smart shopping kampányok, tapasztalatok

– machine learning scaling, hogyan használjuk okosan az okosat, kis fiókokban is

– ROAS és LTV vs növekedés, hogy ne lőjük lábon a fiókot

9:00-15:00

Papp Gábor (The Pitch) // Haladó SEO workshop (5 óra)

– haladó kulcsszókutatás

– versenytárselemzés (manuálisan és automatizálva)

–  keresőoptimalizálás eszközök összehasonlítása (legjobbak kiválasztása adott nyelvekre, területekre)

– hazai esettanulmányok elemzése

– SEO szövegírás gyakorlat és algoritmus használata

– gyakori tech SEO hibák (és hogyan kerüld el őket)

– monitoring és reporting Data Studio segítségével

– vicces és szórakoztató SEO horror sztorik a hazai piacon

– bármilyen SEO-hoz kapcsolódó témát fel tudunk dolgozni, amit a résztvevők javasolnak 48 órával worshop kezdése előtt, úgyhogy lehetőség van a tematika alakítására is

A korábban meghirdetett Firebase Analytics reporting workshop érdeklődés hiányában elmarad. Helyette Goole Tag Manager képzést szervezünk Geiger Tamással. Ha korábban más workshopra váltottál jegyet, de helyett inkább a GTM képzésre mennél, vagy csak 1 napos konferencia jegyet vettél, de mégis bővítenél workshop jegyre, akkor írj a hello@thepitch.hu email címre.

Helyszín

Jegyárak &  Regisztráció

A jegyek értékesítése a thepitch.hu weboldalon keresztül történik.

Pre-agenda jegyértékesítés

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Mit tudsz tenni, hogy elsőként értesülj, ha megvásárolhatóak a kedvezményes “agenda jegyek”? Az alábbi két dolgot: