Interjú Kolbert Istvánnal, a DCC 2021 előadójával

Hogy kerültél erre a területre? Mióta foglalkozol PPC-vel és az online marketinggel?

2007-ben kezdtem foglalkozni az online marketing és a PPC hirdetések világával a szakmai gyakorlatomon, és a diplomamunkám írása során.

Meghatározó élményem volt kezdésnek a Célzott online reklám című, 2007-es kiadású könyv.

Manapság már el sem tudnám képzelni, hogy hagyományosan, könyvből tanuljak egy digitális területet, akkoriban mégis elegendő muníciót és önbizalmat adott, hogy a területen keressek munkát.

A gyakorlatban 2008 őszén kezdtem az első PPC-s munkakörömet, és azonnal megszerettem. Felejthetetlen élményeket, nagyszerű barátokat és rengeteg utazást köszönhetek annak, hogy annak idején a PPC területet választottam.

Mi volt a legmeghatározóbb élményed az ezzel kapcsolatban?

Az igazán meghatározó szakmailag az Agoda.com-hoz (Ázsia legnagyobb szállásfoglaló oldala, a Booking.com testvércége) csatlakozás, Bangkokba költözéssel. 100+ országra, 40+ nyelven, havi 10 millió+ USD költés mellett dolgoztunk, egy maroknyi csapattal.

Ilyen nagyságrendek mentén gyorsan tanultam és olyan dolgokat is ki tudtam próbálni, tesztelni, ami a hazai piacon elképzelhetetlen lenne.

Ugyanakkor a komoly szakmai felelősséggel is megismerkedtem, hiszen ilyen költés mellett kisebb, akár század százalékpontnyi csökkenések a kampányaim konverziós arányában az elvárásokhoz képest már millió dolláros mínuszt jelenthettek, akár már negyedéves szinten is.

Amit ott tanultam szakmailag, szemléletben, sebességben, hozzáállásban és leadership területen is, azóta is meghatározó számomra.

Pontosan milyen területeivel foglalkozol az online-nak?

PPC-vel kezdtem és a mai napig “nyakig ülök benne”, de mélyen belefolytam az analitikába és a CRO-ba is.

Az utóbbi években már inkább digitális marketing vezetőként, alkalmanként tanácsadóként dolgozom. Érdekes, hogy a 30. születésnapomig nem is mertem magam tanácsadóként is címkézni.

A digitális területeket (PPC, SEO, tartalommarketing, email marketing/marketing automatizáció, social és akár offline) hangolom össze, digitális csapatokat segítek, építgetek, illetve stratégiát tervezek.

Mi a legnagyobb félreértés, amivel mindig meg kell küzdeni a munkád során?

Két ilyen terület van, nehéz választani.

Az egyik a marketingről kialakult kép. A szervezeteken belül gyakran ellenséges a hangulat a marketinggel szemben és pénzkidobásnak tartják, ezt érinteni is fogja az előadásom.

Megfigyelésem szerint az elmúlt 10 évben sokan kenték fel magukat kezdőként, tapasztalatok nélkül marketing guruvá a KKV szektort, főként a kisvállalkozókat célozva. Ennek rengeteg csalódott cég lett az eredménye, akik a tapasztalt szakemberekkel szemben is ellenállást tanúsítanak.

A másik ilyen terület a tanácsadás, itthon kevésbé tartják értékesnek. A magyar nevével ellentétben ez nem csak arról szól, hogy osztogatunk pár okos tanácsot és megmondjuk, hogy mit kell csinálni.

Azt tanultam meg nálam sokkal tapasztaltabb kollégáktól, hogy hatékonyabb hosszabb távon, ha inkább segítünk rávezetni a cégeket a döntésekhez szükséges gondolatmenetre és módszertanra. És természetesen igény esetén a cégre szabott módszertant, rendszert is le tudunk oktatni, segítünk bevezetni.

Mi volt a legnagyobb kudarc a munkád során?

Egész jól megy, hogy a kudarc jellegű eseményeket inkább tanulságként éljem meg magamban. Néha mégis kudarcként gondolok arra, hogy nem építettem fel saját digitális csapatot, ügynökséget.

Szerencsére azért érkeznek megkeresések ajánlások révén, szóval talán még nem késő találni akár egy kis betöltetlen niche-t az ügynökségi piacon.

Mi volt az eddigi legnagyobb falat?

Emlékszem a pillanatra, mikor Bangkokban megkaptam a hozzáféréseket a hirdetési rendszerekhez és megláttam, hogy több mint, 2600 akkori nevén AdWords fiókban kell dolgoznom. Ráadásul fel kellett vennem tempót is, a kinti kollégáim eszméletlen sebességgel használták az Excel-t elemzésre.

Miről fogsz előadni a Digital Cube konferencián?

Arról, hogy igaz-e az a gyakran elhangzó állítás, hogy a PPC csak az ablakon kidobott pénz egy SaaS cégnek a nemzetközi piacon.

A SaaS jellegű vállalkozásoknál általában sokkal hosszabb az értékesítési folyamat és bonyolultabb az értékesítési tölcsér, így a PPC kampányok hatását kevésbé lehet érezni, sokkal nehezebb mérni is.

Megpróbálom bemutatni, hogy mit tehetünk azért, hogy megtaláljuk a PPC megfelelő helyét és szerepét egy SaaS cég marketing mixében egy webáruház analitikai applikáció példáján keresztül.

Ha már konferencia: melyik volt a legjobb konferenciaélményed eddig? Mitől volt ez a legjobb?

Nem tudok dönteni két élményem között. Az egyik a lisszaboni Websummit, óriási élmény volt, elő is adhattam és kiállítóként is megjelentünk az autista gyerekek számára fejlesztett képességfejlesztő applikációnkkal. A másik egy HR Tech konferencia Londonban, ahol Sir Ken Robinsonnal beszélgethettem személyesen. Ő a legnézettebb TED videó előadója, sajnos már nincs köztünk.

Az előadók felkészültsége és kiforrott előadásmódja miatt érzem ezeket a legjobbnak, és ki is tűztem 40 éves koromra, hogy szeretnék hasonló szintre jutni.

Ha most épp nem ezen a területen dolgoznál, akkor mivel foglalkoznál? Mi az álommunkád?

A tavalyi év jótékony hatása, hogy megkedveltem az online tréningek készítését és a tartalomgyártást.

Szinte “ömlik az internetről” az edukatív célú tartalom a vállalkozókra, ezért elkezdtem olyan anyagokat felépíteni, amik nem ugyanazt a sablont követik.

Remélem jó példa volt erre a Shoprenter-rel közös analitikai webináriumunk augusztus végén. Rendhagyó módon nem a KPI-okról és riportok elemzésének mélyebb bemutatásáról szólt.

Ahhoz próbáltam egy segédletet adni, hogy elfoglalt webáruház vezetőként a rengeteg teendőd (marketing, csomaglogisztika, HR stb.) közé hogyan illeszd be az analitikát, hogyan tedd rendszeres szokásoddá. Mit érdemes és mit nem naponta, hetente és havonta vizsgálni.

Nagyon élveztem az előadás anyagának fejlesztését és a visszajelzések is sokat jelentettek. 

Az álommunkám ebből kiindulva az lenne, ha egy stabil szakmai alapokon nyugvó, de kezdők számára is teljesen érthető és élvezhető edukációs platformot építhetnék.

A hagyományos tréningekhez képes hangsúlyosabban az alapokra, esettanulmányokra fókuszálva, az összefüggéseket feltárva készülnének a tartalmak, könnyen fogyasztható digitális marketing kurzusok.

Kifejezetten a karrierváltásra vágyóknak, e-kereskedőknek és szállásadóknak tervezném, illetve egy kedvenc célcsoportomnak, akik a régóta dédelgetett “szerelemprojektjüket” szeretnék elindítani.

Miért az online? Mi vonzott benne?

Visszagondolva teljesen egyértelműnek tűnt, hogy az online területére “lépek”. 14 éve nem volt ennyire fejlett és elfogadott a terület, de már akkor is tisztán látszott a potenciálja. Szóval az újdonság élménye és a számok szeretete vonzott igazán az online területre. 

A digitális eszközök mérhetősége és a sebesség, ahogy az offline területekhez képest gyakorlatilag azonnali eredményeket lehet felmutatni, mindig sikerélményt ad.

Zárásként van esetleg bármi tanácsod azok számára, akiket érdekelnek az online hirdetések / a PPC terület vagy maga a konferencia?

A legfontosabb szerintem minden területen a megfelelő szemlélet elsajátítása lenne. Elsőként az alapokat elsajátítani, a folyamatokat és összefüggéseket megérteni. Ez igaz akár a vállalkozókra, akár a kezdő szakemberekre.

A PPC területet példaként említve, sokkal fontosabb megérteni alapozásként, hogy a céloknak megfelelően hogyan alakítsuk ki a kampányok megfelelő struktúráját. Az analitika esetén pedig először az analitikus gondolkodásmód alapjait érdemes elsajátítani.

A hirdetési rendszerek, analitikai szoftverek részletes funkcionalitását ráérünk utána mélyen megismerni.

Gyakran hallom az ismerőseimtől azt is, hogy gyakorlatilag bármennyi (angolul beszélő) PPC, digitális marketing szakembert fel tudna “szívni a piac”. Szóval minden érdeklődőt csak bátorítani tudok, hogy kezdjen bele, akár egy ilyen konferenciával. A szakmai hozam mellett rengeteg motivációval és élménnyel is lehet gazdagodni.


Érdekel az esemény? A konferenciára (2021. október 28-29.) még kaphatóak jegyek korlátozott számban: https://digitalcubeconf.com/